понедељак, 25. септембар 2017.

ODGONETANJE - POREDAK



8 коментара:

IlijaO је рекао...

Na listi nedostaje ekipa Kvizorame koju su uspješno predstavili Nazansky i Kutnjak, (Hrgović odustao odmah zbog sitnih slova u zadacima, a nije ponio naočale), s osvojenih 431 boda, što je sasvim dostatno za nezahvalno 7. mjesto.

Luka је рекао...

Ekipa Boživrana se ponovno vraća kući sa timskim odličjem (koje nije dodjeljivano???), a rješavačko srebro je to sjajnije kad se zna da smo "za prsa" bili bolji od trećeplasiranih. Feniksovcima čestitke na još jednom zlatu, i za sada izgledaju nedostižni, no mi se osjećamo mladi i vjerujemo da će biti dana za megdana!

Također čestitke (po)najboljima na polučenim rezultatima u pojedinačnom natjecanju.

Slavko Bovan је рекао...

Interesantno, samo bod više ima ekipa koja je plasirana ispred EKK, isto kao i kod sastavljanja.

Luka је рекао...

Da kojim slučajem nije evidentirana "kompetentnost sudija", možda bi se moglo sumnjati na namještaljku, od HZS-s tražilo službeno prebrojavanje glasova!

Luka је рекао...

... tj. bodova!

Slavko Bovan је рекао...

Ma, sve je zrelo za poništavanje i ponovno takmičenje!
Odmah smo konstatovali "katastrofalan propust". Naime, CIM je opisano kao brdo kod Mostara, a to je mjesto kod Mostara. Džems je "insistirao" da se sve poništi, jer on je vrlo alergičan na pominjanje CIMA u bilo kom drugom kontekstu osim kao ovaj opis: Mjesto koje se graniči sa Ilićima, poznatim po najvećem enigmati čije se ime može pomenuti samo u stojećem stavu (Ustati u znak poštovanja).

Na gornju konstataciju, veselo društvo se cerekalo dobrih 15 minuta, a onda smo razrađivali varijacije na slične teme.

Naravno, ono gore u vezi bodova pomenuto je samo kao kuriozitet.

Slavko Bovan је рекао...

Nakon apsolviranja te teme, kada se malo primirila situacija rekoh (samocitiram se po sjećanju): "Džems, ako hoćeš da pobijediš u nekom takmičenju sastavljača kada se traži najbolja križaljka imam za tebe dobitnu kombinaciju - Neka to je sastavi Nevenko". Tek tada je nastalo veselje jer je Džems uvijek spreman za šalu, a nisu mu mrske šale na svoj račun.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Cim zbilja nije brdo, provjerio sam. Ilija je u pravu u poredku nedsotaje Kvizorama. Josipovo maslo! Bolje suđenje nikada nije bilo. Pa nismo dodijelili nijedan karton!