субота, 16. септембар 2017.

U KIKINDI SVETSKI

Milan, Mateja i Aleksandar
Danas je u Kikindi (u Gimnaziji "Dušan Vasiljev") održano testiranje u okviru Svetskog juniorskog prvenstva u kvizingu. Možemo biti  vrlo ponosni na činjenicu da smo uspeli da zainteresujemo i okupimo 22 takmičara (uzrast od 14 do 18 godina). Takmičenje se održava uz podršku Srpske kviz asocijacije, a EK "Kikinda" je neposredni organizator. Svi učesnici su se lepo zabavili i svi su obećali da će doći i na naredno takmičenje, za sve smo obezbedili skromne poklone (blokčiće, olovke i brošuru "Kikindske enigme"), a Gimnazija je obezbedila osveženje. Nakon dva seta pitanja (2 x 60 pitanja) koji su se rešavali po 30 minuta najuspešniji su bili:
1. Mateja Vukmirica sa 51 bodom
2. Aleksandar Selimović 50
3. Milan Stepanov 49
(Poredak ostalih biće naknadno objavljen)
Za pobednika obezbeđen je "pehar" i vredna knjiga, a knjigama su nagrađeni i prvi pratioci.
EK "Kikinda" je danas zabeležio još jednu uspešnu aktivnost. Toliko mladosti, znanja, pozitivne energije i dobrog raspoloženja daje nam za pravo da sami sebi čestitamo!
(Biće još fotografija sa današnjeg događaja)
Mladi, lepi, pametni i veseli
Ozbiljno takmičenje, ozbiljni takmičari
Vanja Tomašev uručuje "pehar" šampionu
TABELA SA REZULTATIMA

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Istovremeno je u Kikindi, Beogradu, Novom Sadu i Nišu održan i prvi Masterst turnir za prvenstvo Srbije (za seniore). Izveštaj naknadno.

Dejan Minić је рекао...

Bravo! Čestitke učesnicima i organizatorima!

Slavko, zaslužio si da ti Najbolja skuva kaficu:)

Slavko Bovan је рекао...

Za koji minut biće postavljena i tabela Juniorskog prvenstva (za Srbiju). Osim 22 takmičara u Kikindi, u celoj Srbiji učestvovao je još samo jedan junior, Arsenije Arsić, ali je on zabeležio najbolji rezultat (56 bodova). Vidi tabelu.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Dejane.
Bogami smo i Vanja i ja (i cijeli EKK) zaslužili osim kafe i ovoliki (pokazujem širom raširene prste) orden.

Krsta је рекао...

Dobra organizacija, dobar broj učesnika, mora biti i dobrog uspeha. Pozdrav svima!

Slavko Bovan је рекао...

Krsto, sve se može kad se hoće. Treba nešto novca za troškove koji nisu zanemarljivi (obezbijeđeno preko sponzora), dosta volonterskog rada, malo razumijevanja sredine (grada, medija)i malo više "rada na terenu", odnosno, neposrednih kontakata sa zainteresovanim omladincima i njihovim mentorima...i rezultati su vidljivi.
Neposredni organizatori mudro rasporede zaduženja pa sve teče po planu. Naravno, valja pokazati poštovanje prema učesnicima (Djeca su bila veoma zadovoljna poklončićima i nagradama, ali još više odnosom prema njima. Nekoliko ih je najavilo dolazak i 30.09. na sudoku i enigmatsko takmičenje)

Slavko Bovan је рекао...

Izvještaj je već popodne objavljen na lokalnom radiju (Ami) a tekst na sajtu tog radija.

Slavko Bovan је рекао...

Da je juče u Kikindi održan vrlo značajan skup pokazuje i činjenica da je ovaj post za oko 12 sati stigao na prvo mjesto po čitanosti (računa se ukupan broj čitanja u zadnjih 30 dana).