понедељак, 6. новембар 2017.

18. SUSRETI ENIGMATA SRBIJE

Na sajtu ESS objavljena je informacija da će se sledeći 18. Susreti enigmata Srbije održati u Sremskoj Mitrovici od 24. do 26. avgusta 2018. godine u Domu učenika srednjih škola. Prema dostupnim informacijama, smeštaj će biti u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo, peškire i osnovna sredstva za higijenu. Ishrana u restoranu je na principu samoposluživanja, doručak (švedski sto), ručak i večera kuvana jela. Cena pansiona je oko 2.000,00 dinara, dakle ukupno 4000 dinara za boravak od petka do nedelje. Ove godine neće biti avansnog plaćanja, već će svako svoje obaveze izmiriti prilikom dolaska.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Dopada mi se izbor grada domaćina. Do sada nisam bio u Sremskoj Mitrovici, a udaljenost (blizina) od 146 km od Kikinde dodatno veseli.

Možda ne bi bilo loše kontaktirati Pismestrovića (rođenog u SM) i razgovarati o mogućnosti da u vrijeme SES-a postavi isložbu svojih portret-karikatura iz enigmatskih listova.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Termin mi odgovara. Vidimo se.

IlijaO је рекао...

Ubuduće, Nedjeljko, piši u množini! (Naime, već bi trebao znati da meni svaki termin odgovara - pa se vidimo, naravno uz ogradu: ako poslije ovog "škandala" budemo poželjni!?)

Gojko је рекао...

Možda bi mogao anagramni rebus:

MIKI(Jevremović)S CRTOM , EVA RAS

Luka је рекао...

Listajući Knežević-Savićevu arhivu, naiđoh na logogrifni uradak Živote Petkovića:

OSTA CAREV SIRMIUM (u=k)

... na što bi ja dodao:

OCRTAVA SE SIRMIUM (u=k)

Tu nailazim i na uradak pokojnog kolege Milana Milina, koji Vam, obzirom na aktualnu situaciju i razna previranja među enigmatima, može biti slogan prdstojećih susreta:

KRIVAC SE TAMO SMIR(I)!



Slavko Bovan је рекао...

Luka, Milinov odličan anagram se odnosi na zatvor u Sremskoj Mitrovici. Svi ćemo se složiti da za smirivanje krivca u našim aktuelnim razmiricama neće trebati apsana.

Vanja Tomašev је рекао...

Svaka soba ima kupatilo, peškire i osnovna sredstva za higijenu, ali samo jedna ima krevet sa šiljcima. Pitamo se čija li je.