понедељак, 6. новембар 2017.

APEL KRSTE IVANOVA



ALO!   ALO!   ALO!

Enigmatska gospodo Srbije!
   Ako niste znali , ovim putem Vas upoznajem: Enigmatski savez Srbije sa svojim članicama : klubovima, udruženjima, društvima i sekcijama je skup časnih i poštenih ljudi. Udružili su se da bi se družili na raznim enigmatskim manifestacijama, skupovima, susretima, sastancima, sednicama, grupno, pojedinačno ka ostvarenju svog zadovoljstva stvaranju – sastavljanju, nije bitno kojih enigmatskih sastava, a koji će biti, takođe, zadovoljstvo miliona rešavača. Nekada i do skora je bila velika čast biti u društvu velikana enigmatike, ime nije bitno, pitati za savet, pokazati svoj rad itd.
   Danas, po narodnoj, u svakom žitu ima kukolja, pa tako ispade, da medju nama enigmatama ima „kukolja“. Njima nije stalo do druženja, do enigmatske igre, i ???, već do nekakvog ličnog isticanja, dokazivanja nekakve moći, da neko nije u pravu, omalovažavanja, nazivanja kojekakvim pogrdnim imenima i neznam šta još.
   Enigmatska javnost ćuti, jer njoj nije stalo do svađe, prepirke, trvenja, napadanja nekoga da nije u pravu-greši ili branjenja nekoga da je u pravu isl. Ti koji to rade, neka izmedju sebe to raščiste, da enigmatsku javnost ne zamaraju sa tim.
   Enigmatska javnost smatra da zbog pojedinaca u klubovima, udruženjima, društvima i sekcijama isti se ne mogu kazniti tj. isključiti iz svog Saveza. Ne želim da imenujem pojedince koji su ovu enigmatsku „kaljugu“ zamešali-napravili, neka se prepoznaju, da enigmatska savest, svest i čast proradi i sami sebe kazne-isključe-napuste Savez, a iz svojih klubova, udruženja, društva i sekcija ne moraju, da nas poštede daljih razmirica, prepucavanja i sl., a mi – preostali, okrenemo se onome što najviše volimo, čini nam zadovoljstvo- enigmatika i enigmatsko druženje. 
Krsta Ivanov

5 коментара:

Krsta је рекао...

Samo još da dodam kome je Apel upućen: Željko Dimović, Dragan Lojanica (sajt ESS), Mile Janković, Sreten Perić, Živadin Jovanović, Vladimir Šarić, Marjan Radaković, Radojica Jovičić, Miroslav Lazarević i Voja Dodevski.
Očekujem komentar od imenovanih, a takođe i od naše enigmatske javnosti.
Pozdrav.

Dejan Minić је рекао...

Krsto, po naslovu bih rekao da tražiš saradnju sa listom Alo:)

Dejan Minić је рекао...

Šalim se malo, ne zameri.

Moje mišljenje je da je ovo toliko uopšteno napisano i pomalo idealistično (kamo sreće da smo u takvim vremenima) i u ovakvoj situaciji neće imati nekog efekta. Ovo je pre svega stvar prava (zakona, statuta), a tek onda neke kulture, kolegijalnosti i dok se ne reši ovo prvo, ništa drugo ne vredi.

Pozdrav!

Rok Ban је рекао...

OČEKUJEM DA SE SATANE PREDSEDNIŠRVO ESS I DA NAS OBAVESTI O SVOJIM ZAKLJUČCIMA. ODGOVORNOST PORED PREDSEDNIKA JE I NA ČLANOVIMA PREDSEDNIŠTVA.AKO NE BUDE NIŠTA OD TOGA ONDA SE MORAJU KLUBOVI, PREDSEDNICI KLUBOVA I ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA JAVNO OBJAVITI SVOJE STAVOVE. PO LOGICI SLEDI SKUPŠTINA ESS. AKO NI OD TOGA NE BUDE NIŠTA ONDA KLUBOVI NEKA TRAŽE UKINUĆE ESS, ONI SU GA I USTANOVILI. PRVO TREBA DA SE OGLASI PREDSENIK ŽELJKO DIMOVIĆ, HOĆELI SMOĆI TOLIKO SNAGE DA JAVNO IZNESE I OBRAZLOŽI SVOJE POSTUPKE.

Slavko Bovan је рекао...

Objavljeno na sajtu ESS.