петак, 3. новембар 2017.

KO GOVORI ISTINU?

Ovako piše u najnovijem Vesniku Nove zagonetke, a vezano za tzv. "Subotički dogovor". Ovo je napisao Miroslav Lazarević, a bio sam prisutan i kažem da to jeste istina. Da li Miroslav piše istinu? Željko Dimović i Mile Janković kažu da Miroslav ne govore istinu i da smo usvojili ono što se ne može usvojiti - Da su Željku Dimoviću data veća ovlašćenja nego što mu statutom pripadaju. Dimović je samostalno isključio EKK iz ESS, a ne Predsedništvo. Već smo skinuti sa mejl liste i ne primamo obaveštenja. Ostali ćutke prihvataju ponovno kršenje Statuta.
Drage kolege, moraćete da se izjasnite: Da li Željko Dimović ima pravo da samostalno donosi bilo kakvu odluku, jer lažemo Miroslav Lazarević (Vesnik), Statut ESS i ja, dole potpisani. 
Naravno, odluka je vaša, a možete kao i do sada da ćutite. (Ko ćuti podržava postupke ŽD, tu nema dileme). Možete se izjasniti kako hoćete, ali upozoravam da svako odgovara za svoje postupke, a svaki postupak povlači odgovarajući tretman na TIO, kao i adekvatan  odnos EKK prema tom klubu (i pojedincu)
Slavko Bovan

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Na sajtu ESS stoji objavljen zapisnik iz Subotice. Zapisnik je vodio Vladimir Šarić a svojeručno ga je potpisao predsednik ESS Željko Dimović, a tamo piše:

О Д Л У К А
Удружени клубови, друштва, удружења и секције у ЕСС се обавезују да преузимају одговорност за јавно понашање својих чланова и да ће се коректно односити једни према другима. Уколико дође до непоштовања ове ОДЛУКЕ онда ће председништво ЕСС преузети мере против оног ко је прекршио одлуку.

Slavko Bovan је рекао...

Prijatelji dragi, kada neko uzme više vlasti nego što mu po propisima pripada to se zove diktatura, on je diktator, a svi koji ne podignu glas i stanu u odbranu pravde i prava su saučesnici, te ne zaslužuju ništa bolje od diktature. Ćutanje je odobravanje bahatog ponašanja.

EKK ne pristaje na diktaturu, a nije naš problem to što nekome smeta to što povremeno ukazujemo na nestatutarno i bahato ponašanje. Mi tako, a vi kako god hoćete!

Rok Ban је рекао...

Pozivam i prozivam sve predsednike enigmatskih klubova članova ESS da se izjasne u vezi nastale situacije. Valjda mogu smoći toliko snage da zanemare neke stare nesuglasice i zamjere, te da se opredjele za demokratični ESS. PredsJednik, po meni, je prvi među jednakim u predsjedništvu a ne BOG i BATINA
Trebaju svoje mišljenje iznijeti svi kojima je interes enigmatika a ne samo tezga.
jedna narodna: ĆUTANJE JE ZLATO, NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA.

Анониман је рекао...

У Сунце и истину се не може гледати отворених очију! Кладим се у што год хоћете да се ни један предсједник клуба неће одазвати твом позиву!
М. Милићевић

Mandrak је рекао...

Ne znam kako u savezu koji je protivpravno okupiran i u kome se godinama donose nestaturane odluke uz prećutno odobravanje i žmurenje većine članova, bilo koja nova odluka može biti nevažeća? I ko treba da se javi i podigne glas: oni koji već godinama tiho podržavaju taj cirkus? Zašto bi sad naprasno bilo ko podigao glas? Šta se njih tiče EKK, ionako konstantno unosi(te) nemir u harmonično društvo pučista.

To insistiranje na proceduri i pozivanje na kršenje statuta je Bovanova profesionalna deformacija, a ne metoda za ostvarivanje prava u bezakonju. Slavko, svi znaju to što pišeš, ali nikoga ne tangira. Pretpostavljam i da ti se podsmevaju, u fazonu: "I, šta nam možeš? Ništa nam nisi mogao ni kad smo falsifikovali zapisnike, ni kad smo izmišljali sednice, ni kad smo menjali blisku istoriju, kad smo otimali, isterivali... Mi se tako igramo."

Mogao bi čovek da pomisli da se to može rešiti živim rečima, ali samo onaj ko nije video vlasnike tzv. ESS - a uživo može da poveruje u tu smešnu ideju. Onako trešteni pijani, edukativno zakržljali i pride moralno devijantni, na sledećem skupu mogu i da donesu odluku da se članovima EKK - a npr. zabranjuje prisustvo na SES - u. I ko će se buniti? Članovi tzv. predsedništva (Janković, Banović, Dodevski, Radaković, Šarić...). Neće niko. Tzv. predsednik će, zaplićući jezikom i klimajući se, reda radi, objasniti cenjenim kolegama da je to tako po novom zakonu i dobiće aplauz. Aplaudiraće i oni koji se oglašavaju na ovom blogu, oni koji krišom tapšu Bovana po ramenu, oni koji se u 4 oka ne slažu sa tiranijom... Svi. Takva je struktura tzv. saveza. I svi će dobiti po jednu lizalizu od vlasnika tzv. saveza za tapšanje.

Ja, posle svega, razmišljam da im se priključim. Ko velim, ako ne možeš da ih pobediš... Imalo bi smisla štititi pravdu kad bi se većina članova saveza osećala ugroženo, ali im sve ovo odgovara, ne znam zašto bi meni smetalo. U principu, ja se zauzimam za 5-6 članova EKK - a, a oni ne čine srpsko enigmatsko društvo, niti im je potrebna moja podrška. Što bih ja vazda pripadao je*enoj manjini? Već vidim sebe kako pišem molbu za prijem u Piramidu. :)


Slavko Bovan је рекао...

Miloše, mislim da ti je drago što si izgubio opkladu :)

Branko, još ćemo da vidimo da li će biti još oglašavanja.

Mladene, znam ja da sam dosadio i Bogu i ljudima, ali vrlo sam alergičan na nejednak tretman. Ili smo svi isti ili se barem ne busajte (busajmo) u prsa. Sve se možemo dogovoriti, bavimo se djelatnošću u kojoj bismo trebali da uživamo. Pa zašto onda makar ne pokušamo da uvažavamo jedni druge? Nikoga ne učim i podučavam kako treba da radi u svojoj organizaciji, ali očekujem da (makar to) ne sputavaju nas (EKK). Gledamo ovaj Krstin almanah Zlatan i ja zaključismo da smo ipak ponešto i uradili. Nadam se da se neće neko dosjetiti da nas izbaci i iz knjige.

Анониман је рекао...

Тако је, изгубио сам опкладу али "тијесно". Било би ми драже да је 10:0!
М. Милићевић

Slavko Bovan је рекао...

Istina - "tijesno" (zasad). Možda se do Nove godine situacija malo popravi :)