уторак, 7. новембар 2017.

SAOPŠTENJE EK "NIŠ"

Potpis. Nikola ČD Pešić

5 коментара:

Dejan Minić је рекао...

I ovo je NEŠTO, makar je jasno rečeno kako je moguće isključiti klub iz Saveza. Saopštenje je pisano kao da se u teoriji raspravlja o takvoj mogućnosti, pa evo ga i naš stav.

Ali, to se već desilo, LJUDI, samovoljom i bahatošću predsednika i logično je da klub kao članica ESS, DA KONKRETAN STAV o tom postupku i ako se ne slaže predloži sankcije o tom postupku. Nema toga ovde!

Možda se neko pita šta se mene tiče ova situacija i red je da odgovorim. Da li se meni ili drugima dopada, svejedno, deo sam te enigmatske zajednice, i ja želim da budem i zvanično deo te enigmatske porodice, ali je uslov da tu porodicu vode normalni i moralni ljudi.

Još nešto, enigmati iz regiona su u itekako povezani sa ESS na ovaj ili onaj način (to je još šira enigmatska porodica), i imaju pravo da o tome progovore (bravo Branko, IlijaO itd) i izraze svoje viđenje i stavove, bez obzira što su dobili packe zbog mešanja na jednom drugom blogu.

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, nisam zagovornik nikakvih sankcija iako je evidentvo (vidi se iz aviona) da je Željko Dimović prekoračio ovlašćenja koja mu daje statut.

Slavko Bovan је рекао...

Ovim saopštejem bilježimo 6. izjavu predstavnika klubova kojom se kaže da samovoljna odluka Željka Dimovića o isključenju EKK iz ESS nema utemeljenje u statutu.

Iako mi matematika nije jača strana znam da je 6 više od 50% u odnosu na 11.
Kako će sada ŽD isplivati iz ove situacije, ne znam. Što se mene tiče, ostajem pri stavu da njegova odluka NE POSTOJI, a on kako hoće. Ne mora se izviniti EKK, iako bi trebalo da se izvini.

Slavko Bovan је рекао...

Objavljeno na sajtu ESS.

Mandrak је рекао...

Slažem se sa svim što je Dejan napisao (uštedeo mi je vreme, sad mi ostaje samo da dopunim).

Pod normalnim okolnostima, zaista bi bilo besmisleno izjašnjavati se o antistatutarnoj, samovoljnoj odluci tzv. predsednika, ali s obzirom na to da je u savezu već godinama sve nenormalno i ogrezlo u razbojništvu, ovo je ipak nekakav pomak.

Čak i ukoliko se tzv. predsednik igrao (recimo da je malo više popio, pa još jednom, i sutra još jednom, a onda tako pokidan seo da potpiše bujicu besmislica koju je ispovraćao njegov logoroični propagandista iz Novoga Sada), objava saopštenja na sajtu ESS - a je stvar podigla na nivo ozbiljnosti. Gospodin Lojanica, kao čovek koji možebiti pamti i kralja Aleksandra, verovatno ima puno poverenje u svog vladara, te se moglo desiti da nekritički objavi i Dimovićev hatišerif sa presudom o ubistvu Bovana i(li) mene, npr. javnim vešanjem. To je u istom rangu sa odlukom iz saopštenja, s tim što se njegov kreativni tim opredelio za manje krvav scenario, da se starci i žene i ne potresu.

Elem, sada je najlogičnije obratiti se svim klubovima sa... kako beše... aha: Prigovorom na rad i ponašanje predsednika ESS - a Željka Diumovića i predlog za njegov opoziv. Krajnje je vreme da se probude svi oni koji uredno plaćaju članarinu, a za uzvrat jedino dobijaju vređanje dostojanstva i inteligencije, te da se malo pozabave... samo da se setim... da, da: moralnim likom i delom predsednika saveza, "i da li takav čovek može da bude na čelu srpskih enigmata", kako jednom zgodom za danasnji saučesnik g. Dimovića, nekada prepodobni g. Miroslav Lazarević.

Niste se bunili kad su proglasili Živanića monstrumom i okupirali ESS (gotovo niko osim Jovičića). Niste se bunili kad su privatizovali saradnje saveza. Niste se bunili kad su omalovažavali Krstu Ivanova, kad su retroaktivno oteli pehar Dinku Kneževiću, kad su ga bojkotom isterali itd. Nije vam smetalo dokazano konspirativno sedničenje i falsifikovanje zapisnika. Nikad se niste bunili i sve vam je bilo prihvatljivo. Zapravo, ne znam šta još g. Dimović sa suvlasnicima saveza treba da uradi da biste se trgli.