среда, 13. децембар 2017.

SPLITSKI UTORCI

Luka, Petar i Sanda

Piše: Luka Pavičić
Već nekoliko godina splitski mensaši u suradnji s enigmatima Boživrana utorkom organiziraju druženja enigmata, logičara, kvizovkaša, kvizaša, kartaša i igrača društvenih igara na kojima se održavaju razna natjecanja. Startalo se 2011. godine sa enigmatsko-logičkim natjecanjem ELQ Liga, da bi ove godine broj redosljednica bio zaokružen na 10. Rezultati se brižno bilježe, kako bi na prosinačkom druženju bilbilo proglašenje najboljih u tekućoj godini.
Na sinošnjem druženju okupilo 30-ak najvjernijih "utorkaša" da bi zaključili 2017. godinu. Dodijeljivane su medalje za troje prvoplasiranih po disciplinama, a sumiranjem tih plasmana dobio se poredak u kombinaciji, u kojoj pobjednik dobija prejelazni pokal. Na redosljednici kombinacije u 2017. godini našlo se čak 117 imena, od kojih su šestorica nastupila u svih 10 disciplina.
Na listi laureta našlo se 16 imena, što znači da su neki više puta pozirali pred blicevima mobača. Prema sjaju medalja poredak je: Marinko (3,0,0), Petar (2,1,0), Ivan (2,0,0), Luka (1,1,2), Miro (1,1,0), Ivica (1,0,0) ..., a prema broju osvojenih medalja: Luka (4), Marinko (3), Petar (3), Marijan (3) ... Ipak, pobjednik kombinacije je Petar, dok je viceprvak je postao Luka. U borbi za treće mjesto čak troje se "uguralo" u 1 punat, i Sanda, koja je u 7 disciplina osvojila od 2. do 8. mjesta, bez ijednog zlata, bodovno se plasirala ispred trostrukog pobjednika Marinka i Mira.
Uslijedila je zakuska i prigodan Par-Quizz, te se nastavilo sa kartanjem do ranih jutarnjih sati.

3 коментара:

Mirka је рекао...

Bravo, Splićani.
Posebna čestitka vicešampionu.

zarptica.53 је рекао...

Pozdrav, Splicani! Sada znam gdje mogu da vas pronadjem. Zivjela Enigmatika!

Luka је рекао...

Bit će nam zadovoljtvo!