петак, 20. април 2018.

SEDMOPLASIRANA KRIŽALJKA


Kvizorama 1359, 21.04.2018.
(Prilog: Branko Milovanović)

3 коментара:

Радоја Рацановић је рекао...


Iako sam više očekivao od Zdenkovog rada, prvenstveno zbog toga što je njegova ukrštenica pobijedila na prethodnom Memorijalu Pavle-Libran, ne mogu reći da mi se ne sviđa niti da je mnogo lošiji ili bolji od prethodno objavljenih. U stvari, ovaj rad ostavlja prilično dobar utisak uprkos velikom broju uočenih manjkavosti: dosad najveći broj crnih polja (43), relativno skromne PDR (5,27) i broj slovnih skupina (89), 3 unutrašnja dvoslova, po 1 skraćenica od 3 i 4 slova, 7 glagola i 8 množina, među kojima su i 2 sintagme. Za dobar utisak svakako su zaslužni lijep raspored crnih polja, velika prožetost, nekoliko dugih i lijepo strukturiranih prolaza i, zašto ne reći, španjolska filmska glumica na slikama. Tome treba pridodati kao posebno lijepe riječi: BEZVLAŠĆE i BESPRIJEKORNOST, može i kao dobar primjer i prilog ovdje pokrenutoj diskusiji o BESPOTREBNIM ograničenjima, NAVILJAK, ISELJENICA, ĆORAVI GULAŠ, LEOŠ JANAČEK, NOTNO PISMO i INSTANCA.

Анониман је рекао...

Držim da su učesnici konkursa na sličan način "odradili posao", bez nekih većih belina, tako da će i dvadesetoplasirana manje-više, pa i trideseta sličiti ovoj i prethodnim, jer očigledno je da su u pitanju bile samo nijanse.
Lozničanin

Hajro је рекао...

Lijep je rad, vrlo uspješan u svim aspektima... Radoja je lijepo i objasnio zašto. Izborom ovog lika redakcija je autore stavila pred bitno drugačiji zadatak (u poređenju sa klasičnim formatom bušmana) i nije bilo lako postići i bjeline, i povezanost, izbalansiranost i zanimljivost sadržaja, rješivost... Dobro se sjećam kako sam pokušavao i odustao...

Evo me kod Mesuda, vremenska prognoza za naredni UNA enigmatica vikend (vidjeti na yr.no) je 20-ak stepeni, bez kiše, sunčano i promjenljivo oblačno. Enigmatska prognoza je 15-ak sigurnih plus nekoliko lako mogućih... puno druženja... dobrodošlica svima. Moj BH broj je 387-(0)60 332 9458.